Välkommen

Hulta Islamiska Center – En mötesplats för gemenskap

Om oss

En central plats för böner och lärande

Hulta Islamiska Center är en viktig kulturell och religiös mötesplats för muslimer i Borås. Centret erbjuder en trygg arena för bön, undervisning och gemenskap, vilket stärker banden inom det muslimska samfundet. Genom att facilitera dagliga böner och utbildningar för alla åldrar, skapar vi en plattform för lärande och samverkan, vilket bidrar till förståelse och harmoni i samhället.

Vi organiserar även olika sociala aktiviteter och högtider, såsom Eid och Ramadan-aktiviteter. Genom dessa evenemang främjar vi samhörighet och ger möjligheter för alla att delta och bidra, vilket skapar en starkare gemenskap bland muslimer och andra kulturella grupper i Borås.

Uppdrag

Att skapa en inkluderande plattform för bön, lärande och social samverkan för det muslimska samfundet.

Vision

Att bli en ledande aktör för interkulturell dialog och förståelse i Borås och omkringliggande områden.

Värde

Vi värderar gemenskap, respekt, inkludering och utbildning som kärnan i vår verksamhet och vår interaktion med andra.

Vår historia

Från grundande till en central roll i samhället

Hulta Islamiska Center grundades med målet att främja bön och undervisning inom det muslimska samfundet i Borås. Med tiden har centret vuxit och blivit en central knutpunkt för muslimer i området, där vi stödjer olika aktiviteter och utbildningsprogram. Vår historia är präglad av en stark vilja att bygga gemenskap och driva interkulturell dialog genom samarbete och respekt.

Rulla till toppen